Вторник, 28 Януари 2020

ndt banner2

Вторник, 28 Януари 2020
Русия и Китай с нов проект за урегулиране на Корейския полуостров

Русия и Китай с нов проект за урегулиране на Корейския полуостров

Моргулов уточни, че планът ще бъде представен пред първия заместник-министър на външните работи на Северна Корея Цой Сон-хи, която в момента е на посещение в Москва

Русия и Китай са съгласували нов проект за урегулиране на Корейския полуостров и са готови да го представят на партньорите си в региона. Това заяви във вторник пред журналисти заместник-министърът на външните работи на Русия Игор Моргулов, предаде ТАСС.

Дипломатът уточни, че планът ще бъде представен пред първия заместник-министър на външните работи на Северна Корея Цой Сон-хи, която в момента е на посещение в Москва. "Ние буквално преди дни съгласувахме с нашите китайски приятели обновена версия на плана за урегулиране", каза той.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Моргулов допълни, че става въпрос за проект за план и засега детайлите му не се разкриват. "Ние ще видим как този документ може да бъде използван, за да се постигне напредък в уреждането на ядрения и другите проблеми на Корейския полуостров", каза руският заместник-министър на външните работи.

"Госпожа Цой Сон-хи вече пристигна в Русия за стратегически диалог. Мисля, че ние ще използваме възможността, за да запознаем нашите севернокорейски партньори, но също така непременно ще запознаем с плана и американските си партньори, и останалите", допълни Моргулов.

Източник: БТА

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner