Сряда, 22 Януари 2020

ndt banner2

Сряда, 22 Януари 2020
Александър Вучич: Сърбия ще запази военен неутралитет

Александър Вучич: Сърбия ще запази военен неутралитет

Сръбският президент и руският дипломат обсъдиха регионалната ситуация и заявиха, че се надяват Западните Балкани да запазят мира и стабилността

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви пред заместник-министъра на външните работи на Руската Федерация Александър Грушков, че Белград ще запази военния си неутралитет, което ще бъде потвърдено от съответните стратегически документи, предава N1, цитирана от Агенция "Фокус". Това се казва в съобщение на президентството в Белград.

Преди да се срещне с държавния глава на Русия Владимир Путин, Вучич ще домакинства разговор с президента на Беларус Александър Лукашенко на 2 и 3 декември.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Вучич заяви, че очаква „с голямо нетърпение идната среща в Сочи, където ще е третият разговор между тях през 2019 г.“.

Според него това е „изключително важна среща, която е шанс да се разговаря и да се обменят становища спрямо глобални и регионални проблеми, както и най-важните теми за руско-сръбското сътрудничество, основно в икономиката“.

Вучич и Грушков обсъдиха регионалната ситуация и заявиха, че се надяват Западните Балкани да запазят мира и стабилността. Вучич освен това благодари на Москва за подкрепата и честите визити на нейни държавници в страната.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner