Неделя, 26 Януари 2020

ndt banner2

Неделя, 26 Януари 2020
Шестима мигранти са намерени починали от измръзване на гръцко-турската граница

Шестима мигранти са намерени починали от измръзване на гръцко-турската граница

Областта Еврос на границата между Гърция и Турция е предпочитан от каналджиите маршрут след подписването на споразумението ЕС-Турция от 2016 г. и засилването на морските патрули в Егейско море

Шестима мигранти са намерени починали от измръзване през последните дни в района на областта Еврос, на границата между Гърция и Турция, обяви днес Павлос Павлидис, съдебен лекар от болницата в Александруполис, отговарящ за аутопсиите, предаде БТА.

Шестимата мигранти - две жени от Африка и четирима мъже, които се преценява, че са на възраст между 18 и 30 години, са починали от хипотермия между четвъртък и неделя, уточни съдебният лекар пред журналисти. У мигрантите не са намерени никакви документи за самоличност, което затруднява процедурата по установяване на самоличността им.

Областта Еврос на границата между Гърция и Турция е предпочитан от каналджиите маршрут след подписването на споразумението ЕС-Турция от 2016 г. и засилването на морските патрули в Егейско море. Въпреки 12-километрова стена по гръцко-турската граница трафикантите са намерили пунктове за преминаване за мигрантите, разположени на юг от огражденията с бодлива тел.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner