Неделя, 26 Януари 2020

ndt banner2

Неделя, 26 Януари 2020
Пресата на Острова след победата на Джонсън: Консерваторите предизвикаха изборно цунами

Пресата на Острова след победата на Джонсън: Консерваторите предизвикаха изборно цунами

Вестниците излязоха със специални съботни издания. „Нека излекуването започне”, пише авторитетният „Таймс”

Съкрушителна победа за британския лидер на консерваторите Борис Джонсън след изборите във Великобритания. Те се проведоха за първи път по Коледа от близо век и за трети път през последните четири години, предаде бТВ.

От политическа карикатура Борис Джонсън за една нощ се превърна в лидер, който постигна такава изборна победа като Маргарет Тачър.

Вестниците излязоха със специални съботни издания. „Нека излекуването започне”, пише авторитетният „Таймс”.

На първата страница на друго издание е карикатура, на която пише: „Консерваторите предизвикаха изборно цунами”. Борис Джонсън е изобразен, яхнал вълна върху сърф. Отдолу Джереми Корбин е потънал във водата.

„Това може да е възможност да се обединим отново около европейския проект. От друга страна, всички прогнози сочат, че твърд брекзит или брекзит без сделка ще се отразят много зле на икономиката на Обединеното кралство. Но може да се окаже, че това е вятър на промяната да правят нови неща. И все пак, нищо не е свършено, докато не се случи. Великобритания трябва да напусне, Джонсън иска да го направи до края на януари и след това ще започне преходният период до декември. Изглежда доста нереалистично той да успее да договори необходимите сделки до края на декември. Затова може да поиска още време, още отлагане до юни 2020г. Не знаем как ще се развие всичко това. Това, което знаем, е, че британските избиратели са напълно изтощени и гневни. За съжаление това не е краят на една ера, а само началото на още и още преговори”, смята д-р Мартина Чино Паглирело, научен сътрудник в Лондонското училище по политика и икономика.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner