Четвъртък, 23 Януари 2020

ndt banner2

Четвъртък, 23 Януари 2020
В Италия евакуираха над 51 хил. души заради обезвреждане на бомба от Втората световна война

В Италия евакуираха над 51 хил. души заради обезвреждане на бомба от Втората световна война

Близо 54 000 души, което повече от половината на населението на италианския град Бриндизи, бяха евакуирани днес заради откриването на бомба от 1941 г. и необходимостта от нейното обезвреждане, предаде Франс прес. Това е най-голямата операция за евакуация заради бомба в Италия от края на Втората световна война насам

Бомбата с дължина метър и тегло над 200 килограма беше намерена на 2 ноември по време на ремонтни дейности на киносалон. Тогава строителна машина дори успя да повреди леко бомбата и така операцията по обезвреждането й стана още по-деликатна.

Евакуацията бе извършена в радиус от над 1,5 километра от мястото, на което бе открита бомбата. В по-ограничен периметър от 500 метра беше прекъснато газоподаването. Въздушният трафик и железопътният трафик също са преустановени. Над 1000 членове на силите на реда и 250 доброволци от Гражданска защита участват в операцията.

Според италианската агенция АДЖИ операцията по евакуация в града с население 87 000 е започнала вчера с прехвърлянето на 217 затворници от местния затвор към други заведения за задържане.

Източник: БТА

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner