Неделя, 23 Февруари 2020

ndt banner2

Неделя, 23 Февруари 2020

Премиерът на Ирак поиска от САЩ механизъм за изтегляне на американските войски

Премиерът на Ирак поиска от САЩ механизъм за изтегляне на американските войски

Майк Помпео е телефонирал на иракския министър-председател

Премиерът на Ирак Адел Абдул-Махди е поискал от държавния секретар на САЩ да изпрати делегация в арабската държава със задача приемане на механизъм за изтегляне на американските войници от страната, информира АП.

Махди е отправил молбата по време на телефонен разговор с Майк Помпео в четвъртък вечерта. Отбелязва се, че Помпео е телефонирал на иракския министър-председател.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Информацията означава, че премиерът остава зад позицията си, че САЩ трябва да напуснат Ирак, въпреки че има сигнали за деескалация между Техеран и Вашингтон.

Иракският премиер подчерта, че страната му отхвърля всички нарушения на суверенитета на Ирак. Той поиска от Помпео да изпрати делегация в Ирак за подготвяне на механизъм за изпълнение на резолюцията на парламента за изтегляне на чуждите войски от страната.

Министър-председателят каза още, че американските сили са навлезли в Ирак и безпилотни самолети са летели във въздушното пространство на страната без разрешението на иракските власти, което според него е в нарушение на двустранните споразумения.

Пентагонът обяви, че няма планове за изтегляне на американските сили от Ирак.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner