Неделя, 23 Февруари 2020

ndt banner2

Неделя, 23 Февруари 2020

Зеленски потвърди получаването на информация от САЩ за сваления "Боинг" в Техеран

Зеленски потвърди получаването на информация от САЩ за сваления "Боинг" в Техеран

Двете страни се споразумели и за график на двустранните контакти, според който Помпео ще посети Украйна в края на януари

Президентът на Украйна Владимир Зеленски потвърди получаването на информация от САЩ, която е важна за разследване на причините за катастрофата на украинския пътнически самолет в Иран. Това се посочва в съобщение, публикувано на официалния уебсайт на държавния глава, във връзка с телефонен разговор между Зеленски и държавния секретар на САЩ Майк Помпео.

"Благодарим за ценната подкрепа на САЩ в разследването на причините за катастрофата. Срещнах се с Кристина Куин и получих важна информация, която може да помогне в разследването." 

Двете страни се споразумели и за график на двустранните контакти, според който Помпео ще посети Украйна в края на януари.

"Събеседниците постигнаха съгласие по график на двустранните контакти между Украйна и Съединените щати на най-високо ниво, особено посещението на Майк Помпео в Украйна в края на януари, което беше отложено от 3 януари", отбелязват от президентският офис.

Освен това страните са обсъдили текущото развитие на ситуацията в Близкия изток и перспективите за нейното нормализиране.

Помпео изразява съболезнованията си за трагедията, подкрепата и готовността да допринесе за безпристрастно разследване.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner