Нарастна броят на потвърдените случаи на заразени с коронавирус в Нидерландия за последното денонощие

Нарастна броят на потвърдените случаи на заразени с коронавирус в Нидерландия за последното денонощие

Първоначално властите решиха да се опитат да преборят коронавируса чрез групов имунитет

Броят на потвърдените случаи на заразени с коронавирус в Нидерландия за последното денонощие е нараснал с 13 процента и вече има 545 новозаразени, с което общият им брой достигна 4749, а починалите от вчера до днес са 34, съобщиха здравните власти, цитирани от Ройтерс и БНР.

Първоначално властите решиха да се опитат да преборят коронавируса чрез групов имунитет. Премиерът Марк Рюте каза в обръщение към сънародниците си, че страната няма да затваря хората вкъщи и да налага рестриктивни мерки, a ще следва стратегията на групов имунитет.

Броят на заразените обаче е нараснал много от установяването на първия заразен в Нидерландия на 27 февруари.

Смъртните случаи се увеличиха на 213. Починалите са между 55 и 97-годишни, като средната им възраст е 82 години.

Първият смъртен случай беше регистриран на 6 март. За да се предотврати разпространението на коронавируса, правителствено на Нидерландия предприе редица мерки, съобщи ТАСС.

Затворени са всички културно-развлекателни обекти, кафенета, барове, ресторанти. Отменени са обществени прояви, на гражданите се препоръчва да работят дистанционно, да ограничават контактите си и да не пътуват в чужбина, ако не е крайно необходимо.

През последните почивни дни много политици изразиха недоумение от това, че сънародниците им не спазват препоръките на правителството и възползвайки се от хубавото време, масово са отишли на разходка по плажове, гори и паркове.

Не е изключено на днешното правителствено заседание да бъде решено да бъдат втвърдени извънредните мерки.

Оставете коментар