Розберг изненадващо прекрати кариерата си във Формула 1

Розберг изненадващо прекрати кариерата си във Формула 1

Пилотът се отказа, след като стана световен шампион

Световният шампион във Формула 1 Нико Розберг изненадващо прекрати състезателната си кариера. Преди седмица той спечели първа титла в кариерата си.
Розберг обяви за решението си чрез профила си във Фейсбук.

"Откакто съм състезател вече 25 години, мечтата ми и единствената ми цел са били да стана световен шампион във Формула 1. Това беше намерението ми по време на цялата тежка работа, цялата болка и всички лишения.

И сега изпълних целта си. Изкачих планината си, на върха съм и се чувствам добре. Най-силната ми емоция в момента е дълбока благодарност към всеки, който ми помогна, за да осъществя мечтата си. Този сезон, казвам ви, беше толкова тежък. Давах всичко от себе си като луд във всяко отношение заради разочарованията в последните две години. Но пък те ме зареждаха с мотивация, която не бях изпитвал никога преди.

Естествено, всички в семейството ми споделяха усилията му. Не мога да намеря думи да благодаря на съпругата си Вивиан; тя беше изумителна. Тя разбра, че тази година е голямата година и ми помогна да се възстановявам напълно след всяко състезание, грижеше се за дъщеря ни, поемаше отговорностите, когато работата ми ставаше все по-тежка.

Когато спечелих на "Сузука", стана ясно, че титлата е в моите ръце и мен самия зависи съдбата ми. Голямото напрежение започна и тогава бяха първите ми мисли да прекратя кариерата си, ако стана световен шампион.

В неделя сутрин в Абу Даби осъзнавах, че това може да е последното ми състезание и това чувство ми прочисти главата по време на самата надпревара. Преди старта исках да се насладя на всеки момент, защото ми се случваше за последно... и тогава светлините угаснаха и преживях най-напрегнатите 55 обиколки в живота си.

В понеделник сутрин вече взех окончателното си решение и го казах първо на Вивиан и Гьорг (Нолте, мениджър на Нико), а след това и на Тото (Волф, директор на Мерцедес). Единствената част от решението ми, която приемам тежко, е тази, че поставям в много трудна ситуация състезателното ми семейство.

Но Тото ме разбра. От самото начало осъзна, че съм напълно сериозен и уверен и това ми помогна. Най-гордият момент в кариерата ми е фактът, че спечелих световната титла с този невероятен екип в "сребърните стрели". Сега просто искам да се наслаждавам на момента. Това ще се случи в следващите седмици, ще си спомням за изминалия сезон и за всяко преживяване, което ми се случва.

След това ще обърна нова страница от живота си и ще видя какво има да ми предложи", е написал Розберг във Фейсбук.

Оставете коментар