Събота, 17 Август 2019
Събота, 17 Август 2019
Как да се грижим за лицето през есента?

Как да се грижим за лицето през есента?

Времето става все по-хладно навън, а съвсем скоро температурите ще паднат още. Ако не сте променили навиците си в грижата за кожата с новия сезон, вече е време сериозно да се замислите. Ето няколко съвета:

Почистване на лице

Знаете ли, че органичното кокосово масло е страхотен продукт за почистване на лицето? Разбира се, говорим за продукт, който да размекне грима и да спомогне за първоначалното му отстраняване. След това е хубаво да измием лицето добре с пяна за лице и с ексфолиант.

Естествен ексфолиант за лице

На пазара има изключително разнообразие от ексфолианти за лице. Тези, които са подходящи за ежедневна употреба, са с леки абразивни частици и не твърде изсушаващи кожата. Спомагат за премахването на мъртвите клетки от горния слой на епидермиса и отмиват остатъците от грим.

Това, което преспокойно можете да използвате за ексфолиант обаче е грозде. В сезона на сочното, жълто, сладко, вкусно българско грозде, би било срамота да не се възползваме от него. Както да си го похапваме, така и да използваме полезните му свойства.

Само няколко гроздови зърна със семки, които да блиндирате в миксера и хоп! Имате си чудодейна течност с абразивни частици – напълно био, с която да масажирате кожата, да почистите и да подхраните.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар