Как да се отървем от целулита за лятото?

Как да се отървем от целулита за лятото?

Консумирайте диня, броколи, магданоз, краставица, целина – те са диуретици и ще помогнат да се извлече излишната вода от тялото, а тя несъмнено е една от предпоставките за образуването на целулит

Какво прави една жена понеделник сутрин в края на пролетта и началото на лятото?

Освен че усилено се труди в офиса (Да, надявам се, че шефовете ми четат тези редове), в главата ѝ започват да се прокрадват мисли как да се справи с така омразния целулит - този трън в очите от няколко лета насам...

Огромен бич за женското самочувствие, целулитът е основната причина много дами да не се чувстват комфортно, когато са облечени с къси поли или панталонки, и дори и в най-големите горещини да носят дънки.

Освен това, заради целулита, дори излежаването на плажа с коктейл в ръка не е такова голямо удоволствие, каквото човек си представя. Защото, когато дългоочакваната почивка най-накрая настъпи и вие сте се хоризонтирали блажено на шезлонга с книга в едната ръка и коктейл в другата, вместо да се наслаждавате на идиличния момент в главата ви бушуват мисли как изглежда тялото ви отстрани в тази поза. Дали, кръстосвайки крака така, целулитът ви не се превръща в гледка, избождаща очите на околните?

И тези размисли и страсти не са белег за ниско самочувствие, а са съвсем нормални, защото истината е, че колкото и да сме уверени, образовани и еманципирани, ние сме си жени и поради тази причина суетата не ни е чужда. За да се чувстваме добре, трябва да изглеждаме добре, което от своя страна налага справянето с врага с главно В – целулита.

Winbet - победата е емоция! (18+)

А как да го преборим – може да видите в следващите редове:

Вода, вода и пак вода

Резултат с изображение за пиене на вода целулит

Водата е от значение както за доброто състояние на кожата на лицето и е крачка към сияйната кожа без пъпки и зачервявания, така е и ключ към справянето с целулита. Причината е, че водата забързва метаболизма и помага на тялото да се пребори с натрупването на лимфа, а оттам и с портокаловата кожа.

"Да" на масажите

Резултат с изображение за антицелулитни масажи

Не е необходимо да отделяте голяма част от месечния си бюджет за скъпи антицелулитни процедури. Истината е, че може да си правите ефикасни масажи, които да ви помогнат и у дома. Важното е само да започвате масажа в посока отдолу нагоре, защото по този начин натрупаната и задържана лимфа успешно се разнася, като се подобрява и кръвообръщението.

Спорт и хранителен режим

Резултат с изображение за Спорт и хранителен режим целулит

За да се сбогувате ефикасно и бързо с портокаловата кожа, трябва също така да промените хранителните си навици и да започнете да спортувате.

Заседналият начин на живот е враг на красивата кожа, затова ви съветвам да включите спорта в седмичната си програма. Специалистите са категорични, че най-добрият избор са тренировките, които съчетават аеробни с анаеробни елементи.

Разбира се, трябва да промените и начина си на хранене. Тестените изделия, бързите въглехидрати като шоколади, вафли и бисквити, транс и наситените мазнини са забранени. Но не е достатъчно да ги изключите от менюто си, трябва на тяхно място да консумирате повече храни, богати на фибри, както и бавни въглехидрати.

Консумирайте диня, броколи, магданоз, краставица, целина – те са диуретици и ще помогнат да се извлече излишната вода от тялото, а тя несъмнено е една от предпоставките за образуването на целулит.

Ще ви подшушна тайна – добавяйте лимонов сок към всяко ядене – той спомага за изчистване на черния дроб, а оттам и за регулиране на нивата на естроген – хормонът, който е основен виновник за появата на портокалова кожа.

Източник: woman.bg

Оставете коментар