Неделя, 16 Юни 2019
Неделя, 16 Юни 2019
11 януари - Международен ден на думата „Благодаря!“

11 януари - Международен ден на думата „Благодаря!“

Може без преувеличение да се каже, че 11 януари е най-учтивият ден в годината, защото на този ден много страни в света отбелязват Международния ден на думата „Благодаря!“ (International Thank You Day). 

Предложен е за отбелязване през 1994 година от родения в щата Илиноис Ейдриън Сиукс Купърсмит.

„Благодаря“ е и една от най-красивите думи в българския език. Произходът й идва от „дарявам благо, добрина, добро“. Няма човек, който, когато чуе „Благодаря“, да не се почувства по-добре. Един прекрасен повод да изразим благодарността си на семейството, приятели, колеги и всеки, който ни е направил деня по-добър.

Според старите хора, думите на благодарност имат сакрални свойства - с тяхна помощ си доставяме радост един на друг, изразяваме внимание един към друг и разменяме положителни емоции - нещо, без което животът ни би бил сив, еднобразен и мрачен.

Специалистите твърдят, че думите на благодарност могат да стоплят и успокоят хората душевно. Стига да са изречени от сърце, разбира се.

Получаването на „Благодаря“ след услуга или добро дело автоматично ни кара да се чувстваме по-добре. Така че не забравяйте да награждавате всеки, заслужил вълшебната думичка.

Свързани статии (по етикет)

  • 9 юни - Международен ден на приятелството

    На днешния ден - 9 юни, отбелязваме Международния ден на приятелството, обявен от Общото събрание на ООН.

  • Какво е забранено в изборния ден?

    Утре българите са призовани да изберат своите представители в Европейския парламент. Затова добре да знаем, какво е забранено в изборния ден.

  • Ден за размисъл преди утрешния вот

    Днес е ден на размисъл преди гласуването утре за членове на Европейския парламент. Забранена е политическата агитация, както и съобщаването на резултати от допитвания до общественото мнение, съобщава БНТ.

Оставете коментар