Събота, 29 Февруари 2020

ndt banner2

Събота, 29 Февруари 2020

Близо 6000 случая на остри заразни заболявания за седмица у нас

Близо 6000 случая на остри заразни заболявания за седмица у нас

Предприети са необходимите противоепидемични мерки за ограничаване на инфекцията в засегнатите населени места

Общо 5 748 случая на остри заразни заболявания са регистрирани през изминалата седмица у нас, съобщава БНТ.

За сравнение, за предходната седмица случаите са 3 558.

От Министерство на здравеопазването посочват, че от сега регистрираните случаи 3 969 са на грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ) срещу 2 009 случая за предходната седмица.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Общата заболеваемост от грип и ОРЗ за страната е 104,35 на 10 000 души срещу 52,82 на 10 000 души за предходната седмица.

В здравното министерство е постъпила информация за регистрирани епидемични взривове от вирусен хепатит тип А в областите Стара Загора (21 случая) и Хасково (7 случая). Всички заболели са хоспитализирани.

Предприети са необходимите противоепидемични мерки за ограничаване на инфекцията в засегнатите населени места - изолация на болните, издирване и наблюдение на контактните лица, извършване на текущо почистване и дезинфекция на повърхности, под, санитарни възли в организирани детски колективи.

Свързани статии (по етикет)

  • ЕК подготвя препоръки за предпазване на пътниците от зараза

    Европейската комисия съобщи, че подготвя препоръки за пътниците, за да се предпазят от зарази

  • Град в Китай ще плаща на жителите си по близо 1,500 долара ако съобщят, че са болни от коронавируса

    Провинция Хубей е съобщила за над 65 000 случая на заразени и повече от 2 600 починали. В световен мащаб смъртните случаи са около 2 800, а заразените - 80 000

  • Кунчев: Вносът на коронавирус у нас е неизбежен, почти всички балкански страни вече има случаи на болестта

    "Времето на опазването на границите отминава. Вносът на новия коронавирус COVID-19 е неминуем. Това е ясно от доста време на всеки работещ в тази област. Оттук нататък съсредоточаването трябва да бъде върху възможностите за приемане и лекуване на болните, за да намалим щетите и загубите. Знаем, че вече в почти всички балкански страни има случаи, така че вносът е неизбежен. В историята на медицината няма страна, която да е спряла разпространение на въздушно-капкова инфекция, с предприемането на каквито и да е мерки за контрол. По-важното е да има къде да бъдат приемани и адекватно лекувани хората, така че дори този нисък праг на леталитет (смъртност) от 2% да бъде снижен максимално и да спасим колкото се може повече възрастни хора." Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев на брифинг на Националния оперативен щаб

Оставете коментар

baner

 FB banner